Om os

Ølhunden er et håndværksbryggeri der brygger alt øl på traditionel vis, hvor maskiner er begrænset til pumper og alt andet udføres med håndkraft, fra indrøring af mæsken til tapning af det færdige øl og påsætning af etiketter.

Vi lægger en masse passion, omhu og kærlighed i produktionen af vores øl og det er vi overbeviste om kan smages.

Alle øl er omhyggeligt lavet i små bryg mellem 200 og 1000 liter, de er ufiltrerede, upasteuriserede og eftergærede på flasken for at give kulsyreindhold på den traditionelle måde med fine perler (på samme måde som munkene gør med trappist øl).
Det gør dog at der dannes en smule bundfald i flaskerne, det er blot gær og kan efterlades i flasken ved at man hælder øllet i et glas inden det nydes.

Ølhunden designer og udvikler selv alle øl der produceres.

Ølhundens lokaler er hos Kunst og Håndværk i Buerup, en hyggelig lille landsby i det smukke og idylliske Vestsjælland ikke langt fra Bromølle Kro, Selchausdal Gods og Kattrup Gods, hvor vi som en del af de arbejdende værksteder udfører en anden og langt mere velsmagende slags kunsthåndværk.

Buerup Håndbryggerlaug holder også til hos Kunst og Håndværk, hvor medlemmerne samles og Ølhunden er til stede med vejledning og gode råd (selv om håndbryggerne er ret dygtige og for det meste sagtens kan klare ærterne selv).

Ølhunden producerer både øl i eget navn og fungerer som underleverandør for en lille håndfuld andre mikrobryggerier.