Øl med kant

Ølhunden brygger også en serie af specialøl der har en mere normal alkoholstyrke, til hygge og (selv)forkælelse.

151

I 1849 immigrerede Bernhard Stroh til Amerika og grundlagde det der blev “The Stroh Brewing Company”, bryggerhåndværket havde han lært fra sin far og bryggede i kælderen under familiens hus efter en opskrift fra det kommunale bryggeri i Pilsen (Bohemia) udviklet i 1842. Stroh’s Bøhmiske Pilsener var umådeligt populær og blev brygget indtil bryggeriet blev opkøbt i 1999 og produktionen endegyldigt stoppet i 2000.

Fra sin ungdom mindes en af Ølhundens bekendte en fantastisk øl, som vi har genskabt alene ud fra mindet om en legendarisk øl, der med sin let maltede og fløjlsbløde smag begejstrede i de 151 år den var i produktion, som en hyldest til Bernhard Stroh.

Etiketten på 151 er designet i de samme farver som “Stroh’s” brugte på flaskerne tilbage i 60’erne og bærer også våbenskjolet som Bernhard Stroh havde brugt dengang da bryggeriet blev grundlagt, Stroh havde våbenskjoldet fra Kyrburg slottet i Tyskland.

Ølstil: Bøhmisk Pilsener
Anbefales til:
Skaldyr, retter med kylling, let til medium krydrede asiatiske og indiske retter, smørrebrød, salater, milde oste og smørbagte småkager.
Anbefalet glas:
Pintglas
Alkoholindhold: 5,5% vol
Bitterhed: Medium-Lav (Balanceret, men lidt på den søde side)
Humle aroma: Diskret
Anbefalet serveringstemperatur: Kold (6-8° C)
Brygges: Hele året

Sheriffen

Bourbon, er majswhiskey lavet af Skotsk-Irske pionerer der emigrerede til Virginia (senere Kentucky) i den region der dengang bar navnet Bourbon county. Det menes at fordi tønderne med whiskey udskibet var påstemplet “Old Bourbon” og var for de fleste den første majswhiskey de smagte, blev “Bourbon” synonym med majswhiskey fra Kentucky.

Sheriffen, er en mild men let fyldig stout tilsat ægte Kentucky Straight Sourmash Bourbon, men pas på for Sheriffen trækker hurtigere end sin egen skygge.

Ølstil: Mild Stout tilsat Kentucky Straight Bourbon
Anbefales til: Kraftige stegeretter med okse- og kalvekød, vildt, frugttærter, jordbær med fløde og cheesecake.
Anbefalet glas: Pintglas
Alkoholindhold: 7,3% vol
Bitterhed: Lav (Let sødlig)
Humle aroma: Mild
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (13-16° C)
Brygges: Hele året

Quetzalcoatl

Kakao har været betragtet som hellig af Olmec, Maya og Aztec civilisationerne, oprindeligt blev kakao malet med krydderier og andre ingredienser og pisket til en skummende drik der blev tilbudt adelige gæster og ceremonielt til præsterne, særligt sjældne sorter blev brugt som betalingsmiddel på samme måde som fjer og jade.

Mundtlige overleveringer fra Aztekernes ældre fortæller om Quetzalcoatl, den fjerklædte gud og spirituelle lærer, der var ansvarlig for at bringe kundskab til Toltec’erne (de lærde), han bragte majs og kakao fra der hvor de “udvalgte” eller “stjerne folket” levede og lærte mennesket at kultivere dem for føde.

Quetzalcoatl er en Belgisk inspireret Trippel med honning og har koldtrukket efter gæringen på kakao-nibs fra Mikkel Friis-Holm, den er næsten forførende letdrikkelig og letfordøjelig efter Belgisk tradition, med kun en let bitterhed fra kakaobønnerne.

Ølstil: Belgisk Trippel med kakao
Anbefales til: Alt med pesto, pastaretter, skaldyr, milde kødretter som kylling, honning glaseret skinke, prosciutto, asparges, rosenkål, cheesecake med citrus, fersken- og abrikos desserter.
Anbefalet glas: Tulipanglas
Alkoholindhold: 9% vol
Bitterhed: Medium-Lav (Balanceret, men lidt på den søde side)
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (13-16° C)
Brygges: Hele året