Session Beers

Ølkusken

Ølkusken er en lækker mild pilsener efter Tjekkisk forbillede (svarer nogenlunde til en Tjekkisk 9 graders øl), der med sine beskedne procenter tillader at selv om man skal køre bagefter, så kan man stadig nyde et velskænket glas kold øl uden at komme i problemer, perfekt til en frokost eller som afslutning på dagen.

Ølkusken er letdrikkelig med en medium fyldighed og en lækker blød men dog stadig balanceret bitterhed, en delikat aroma af frisk frugt, grønne druer og humle, ren i smagen og med et strejf af korn.

Anbefales til: Hors d’oeuvres, sandwiches, smørrebrød, burger, BBQ, sushi, thai, vietnamesisk, jordbær og friskost.
Anbefalet glas: Ølkrus
Alkoholindhold: 3,6% vol
Bitterhed: Medium
Humle aroma: Mild-Moderat
Anbefalet serveringstemperatur: Iskold (4-7° C)
Brygges: Hele året

Nattevagten

En dejlig blød og aromatisk mørk Tjekkisk pilsner, eller tmavé pivo som den kaldes i Tjekkiet, en en af Tjekkernes bedst bevarede hemmeligheder.

I mindst 350 år før Josef Groll lancerede pilsneren i 1842 nød Tjekkerne mørke undergærede øl, der bedst kan beskrives som en pilsner, bare lidt mere afrundet, lidt mere maltet, lidt dybere i smagen og med lidt mere krop, reelt set lige det man har lyst til på en kølig dag hvor en pilsner ikke helt slår til.

Nattevagten er let maltet, med en lidt dybere og mere kompleks aroma end Ølkusken, med en god balanceret bitterhed og en mild og frugtig aroma fra ædle tyske humler.

Anbefales til: Goulash, de fleste former for kød og kylling, enchiladas, pølser, burgere, sandwiches, pizza og lagret gouda.
Anbefalet glas: Ølkrus eller Nonic/lagerøls glas
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium
Humle aroma: Mild-Moderat
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (7-10° C)
Brygges: Hele året

Classic

Ølhunden Classic er den velkendte klassiske pilsener type fra Munchen der siden slutningen af 1800 tallet har været de-facto øllen udskænket ved Oktoberfesten, vores Märzen (eller Franziskaner-Leistbrauerei Ur-Märzen som den oprindeligt hed) er en letdrikkeligt mørkgylden øl med en god balanceret bitterhed og en tydelig men ikke overvældende humlearoma.

Anbefales til: Grillet, marineret, stegt og ovnstegt kød- især svinekød, retter med tomatsovs som pasta og pizza, burgere, tacos, smørrebrød, krydrede og let lagerede oste.
Anbefalet glas: Fløjte
Alkoholindhold: 4% vol
Bitterhed: Balanceret
Humle aroma: Moderat
Anbefalet serveringstemperatur: Iskold (4-7° C)
Brygges: Hele året

Den Hvide Dame

Witbier (eller bière blanche) er en øl med rødder tilbage til 1300 tallets klostre, dengang en populær øl men var tæt ved at forsvinde helt i 1957, da det sidste Witbier bryggeri lukkede, var det ikke for Pierre Ceils i Hoegaarden.

En lys næsten spøgelsesbleg Belgisk ale, lavet med umaltet dansk hvede og havre, det giver en let sødlig og cremet smag. Den aromatiske smag fra sød appelsinskal og søde urter giver en smagfuld og blød, let drikkelig hvedeøl, der passer perfekt til den Danske sommer.

Med sine diskrete 4.2% vol er der her tale om en lækker, blød og letdrikkelig hvedeøl, den har en velbalanceret mild bitterhed i den let underhumlede ende af skalaen, en kompakt kridhvid skumkrone der hænger i skønne gardiner på siden af glasset og minder om at her er tale om et stykke europæisk ølhistorie.

Anbefales til: skaldyr, sushi, ceviche, grøn Thai curry, salat, mascarpone, lyse oste og panacotta.
Anbefalet glas: Hvedeølsglas
Alkoholindhold: 4,2% vol (flaskens indhold svarer til ca. 1,4 genstand)
Bitterhed: Middel-Lav
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Iskold (4-7° C).
Brygges: Forår og sommer

Den Grønne Dame

Den Grønne Dame er en halvtør og læskende Session IPA der stilmæssigt ligger opad en New-England Style IPA (NEIPA), den er let uklar fra tørhumlingen.Du nyder en fornuftig portion humle aroma og så alligevel en mild bitterhed, uden at den er hverken sød eller maltet, en rigtig lækker tørst slukker på en varm dag.

I Den Grønne Dame er der kun brugt én slags humle i generøse mængder, den lækre Huell Melon humle der giver let frugtige noter af melon og knap modne jordbær.

Anbefales til: Fisk, sushi, smørrebrød, røgede pølser, frugttærter og hårde alpeoste.
Anbefalet glas: IPA Glas
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium-Lav (Knap balanceret)
Humle aroma: Kraftig
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (7-10° C)
Brygges: Hele året

Bukkebruse

Historisk set stammer Bock fra det 14 århundrede hvor den var Einbecks stolthed, oprindeligt brygget af hvede og pilsnermalt og dermed en ganske lys øl, men efter branden i 1540 hvor byen stort set brændte ned, flyttede brygningen af Bock til Munchen, hvor en brygmester fra Einbeck, Elias Pichler, lærte de lokale bryggere hvordan de skulle brygge øl efter Einbeck metoden.

Blød og fyldig med en karakteristisk maltsødme, noter af brød, chokolade, karamel og en let ristethed, absolut fremragende som ledsager til god mad eller på en kølig forårsaften.

Anbefales til: Stærk thai, indisk og cajun, stegt og grillet kød, røgede pølser, pretzels, camembert, gruyère og lagrede oste.
Anbefalet glas: Tulipanglas.
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium / Balanceret
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (7-10° C)
Brygges: Hele året

Guldgraveren

Ølhundens Steam Beer laves stort set på samme måde i dag som vi forestiller os de må have gjort det i Californien midt i det 19. århundrede, en lagerøl der gæres med en typisk tysk lagerølsgær, men ved 20-22 grader i stedet for de 5-8 grader man normalt ville lave en lagerøl.

En superlækker mørk gylden ale med et karakterisktisk tæt skum, medium fyldig krop og en god balanceret men blød bitterhed og en afdæmpet humlearoma, en rigtig tørstslukker på en lun dag.

Anbefales til: Smørrebrød, burger, pizza, de fleste retter med okse- og svinekød, grill/BBQ og salte oste som feta og stilton.
Anbefalet glas: Standard pintglas til fadøl, med eller uden hank.
Alkoholindhold: 4,9% vol
Bitterhed: Medium / Balanceret
Humle aroma: Medium-Lav / Moderat
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (8-10° C)
Brygges: Hele året

Krejlerkongen

Er en lækker letdrikkelig Brown Ale med en god mundfylde for sin styrke, en medium balanceret bitterhed der læner sig en smule til den sødlige (maltede) side, eftersmagen har en god smag af mørk karamel og noter af mørk chokolade, nødder og malt.Generelt set går den godt sammen med det meste mad i det europæiske køkken, smagen af

Krejlerkongen passer smukt sammen med smagen fra stegeskorpen på kød, vildt og ragout, man kunne næsten fristes til at kalde den en “øllets Pinot Noir”.

Anbefales til: Grillet kød og grønt, steak, lam, vildt og vilde fugle (fasan, ænder, gæs), stege og lagret ost.
Anbefalet glas: Nonic/pint glas
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium (balanceret)
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kølig (12-16° C)
Brygges: Hele året

Kræmmerdronningen

Kræmmerdronningen er en lækkert læskende men overraskende mild stout, der med sine fine perler af kulsyre giver et smukt tæt skum og tilfører de lette ristede noter en behagelig frisk syrlighed.Smagen er frisk frugt og mild kaffe der hurtigt klinger af og efterlader dig afkølet og forfrisket, med en vel afbalanceret bitterhed der er ganske damevenlig.

Kræmmer dronningen er dedikeret til skønne Camilla, der i sin butik Retro Shoppen i Skibby på talentfuld vis formår at samle smukke vintage møbler, keramik, lamper, billeder, plakater, køkkengrej og alt muligt andet der er specifikt for retro stilen.

Anbefales til: Østers, skinke, lammekød, steaks, blåskimmelost, lagret cheddar og chokolade desserter.
Anbefalet glas: Nonic/pint glas
Alkoholindhold: 3,1% vol
Bitterhed: Medium (balanceret)
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kølig (10-12° C)
Brygges: Hele året