Session Beers

Danserinden

Mexican Lager er en Mexikansk variant af Vienna lager, bragt til Mexico af immigrerende tyske bryggere og da Maximilian I, et medlem af Hapsburg-Lorraine familien født i Vienna, blev udnævnt til regent over Mexico i 1864, steg Vienna lagers popularitet naturligvis.

Danserinden er lys, let og sprød med en kompakt blivende skumkrone, ganske let bitterhed og et stejf af Citrus/Lime, som var der en skive moden lime i glasset.

Ølstil: Mexican Lager / Light American Lager
Anbefales til
: Mexikansk mad, Szechuan kylling, krydrede Thai retter, buffalo wings og sushi.
Anbefalet glas: Pintglas
Alkoholindhold: 3% vol
Bitterhed: Medium
Humle aroma: Mild-Moderat
Anbefalet serveringstemperatur: Iskold (3-5° C)
Brygges: Hele året

Ølkusken

Ølkusken er en lækker mild pilsener efter Tjekkisk forbillede (svarer nogenlunde til en Tjekkisk 9 graders øl), der med sine beskedne procenter tillader at selv om man skal køre bagefter, så kan man stadig nyde et velskænket glas kold øl uden at komme i problemer, perfekt til en frokost eller som afslutning på dagen.

Ølkusken er letdrikkelig med en medium fyldighed og en lækker blød men dog stadig balanceret bitterhed, en delikat aroma af frisk frugt, grønne druer og humle, ren i smagen og med et strejf af korn.

Ølstil: Tjekkisk Pilsner
Anbefales til
: Hors d’oeuvres, sandwiches, smørrebrød, burger, BBQ, sushi, thai, vietnamesisk, jordbær og friskost.
Anbefalet glas: Ølkrus
Alkoholindhold: 3,6% vol
Bitterhed: Medium
Humle aroma: Mild-Moderat
Anbefalet serveringstemperatur: Iskold (4-7° C)
Brygges: Hele året

Skipperen

Skipperen er en Pale Ale lavet efter Britisk forbille men i et let moderniseret udtryk, der med sin velafbalancerede bitterhed, en behagelig maltprofil og lækre frugtige, florale citrusnoter og toner af urter og træ vil være en kærkommen ledsager til maden.

Pale Ale har kan spores tilbage til 1700 tallets England, hvor brugen af koks til tørring af malten gav en meget lys malt uden røgsmag, en teknik 100 år senere kopieret i Pilsn da Pilsneren blev skabt.

Ølstil: Pale Ale
Anbefales til
: Alle typer af fisk, grillet kød, sandwiches, burgere,
krydret mad og flødebaserede pastaretter som alfredo, carbonara og primavera.
Anbefalet glas: Pintglas
Alkoholindhold: 4% vol
Bitterhed: Medium
Humle aroma: Tydelig
Anbefalet serveringstemperatur: Iskold (4-7° C)
Brygges: Hele året

Nattevagten

Historiske referencer til porter går tilsyneladende tilbage til 1722, hvor en brygger i London ved navn Ralph Harwood udviklede en øl han kaldte “Det hele”, hidtil havde øllen “Det hele” refereret til en blanding af 3 forskellige øl – lagerøl, mørk ale og en stærkere øl, hidtil var “Det hele” blevet blandet i baren af bartenderen som trak øllen fra 3 forskellige fade.

Øllen blev hurtigt en favorit blandt den almindelige arbejder og i særdeleshed de portører (porters) der bragte varer til byens pubs fra de lokale markeder, porter var også en af de første øl der stort set udelukkende blev brygget af uafhængige bryggerier og ikke i pub’en, da porter dengang oftest var lagret i en længere periode og det havde pub’ene ikke tank-kapacitet til.

Nattevagten er en klassisk Britisk porter med en deljlig kompleks maltprofil, hvor mørk chokolade, karamel, toffee og kaffe spiller op imod en let krydret ristethed, vel afbalanceret bitterhed og en dejlig blød engelsk lakrids i eftersmagen.

Ølstil: Lakrids porter
Anbefales til
: Kraftige retter med oksekød, oksehale og -kæber, vildt, grillet kød, desserter med mørk chokolade, stærke oste og citrontærte eller -is.
Anbefalet glas: Ølkrus eller Nonic/lagerøls glas
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (10-12° C)
Brygges: Hele året

Classic

Ølhunden Classic er den velkendte klassiske pilsener type fra Munchen der siden slutningen af 1800 tallet har været de-facto øllen udskænket ved Oktoberfesten, vores Märzen (eller Franziskaner-Leistbrauerei Ur-Märzen som den oprindeligt hed) er en letdrikkeligt mørkgylden øl med en god balanceret bitterhed og en tydelig men ikke overvældende humlearoma.

Ølstil: Märzen / Oktoberfest
Anbefales til
: Grillet, marineret, stegt og ovnstegt kød- især svinekød, retter med tomatsovs som pasta og pizza, burgere, tacos, smørrebrød, krydrede og let lagerede oste.
Anbefalet glas: Fløjte
Alkoholindhold: 4% vol
Bitterhed: Balanceret
Humle aroma: Moderat
Anbefalet serveringstemperatur: Iskold (4-7° C)
Brygges: Hele året

Den Hvide Dame

Witbier (eller bière blanche) er en øl med rødder tilbage til 1300 tallets klostre, dengang en populær øl men var tæt ved at forsvinde helt i 1957, da det sidste Witbier bryggeri lukkede, var det ikke for Pierre Ceils i Hoegaarden.En lys næsten spøgelsesbleg Belgisk ale, lavet med umaltet dansk hvede og havre, det giver en let sødlig og cremet smag. Den aromatiske smag fra sød appelsinskal og søde urter giver en smagfuld og blød, let drikkelig hvedeøl, der passer perfekt til den Danske sommer.

Med sine diskrete 4.2% vol er der her tale om en lækker, blød og letdrikkelig hvedeøl, den har en velbalanceret mild bitterhed i den let underhumlede ende af skalaen, en kompakt kridhvid skumkrone der hænger i skønne gardiner på siden af glasset og minder om at her er tale om et stykke europæisk ølhistorie.

Ølstil: Witbier
Anbefales til:
skaldyr, sushi, ceviche, grøn Thai curry, salat, mascarpone, lyse oste og panacotta.
Anbefalet glas: Hvedeølsglas
Alkoholindhold: 4,2% vol (flaskens indhold svarer til ca. 1,4 genstand)
Bitterhed: Middel-Lav
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Iskold (4-7° C).
Brygges: Forår og sommer

Den Grønne Dame

Den Grønne Dame er en halvtør og læskende Session IPA der stilmæssigt ligger opad en New-England Style IPA (NEIPA), den er let uklar fra tørhumlingen.Du nyder en fornuftig portion humle aroma og så alligevel en mild bitterhed, uden at den er hverken sød eller maltet, en rigtig lækker tørst slukker på en varm dag.

I Den Grønne Dame er der kun brugt én slags humle i generøse mængder, den lækre Huell Melon humle der giver let frugtige noter af melon og knap modne jordbær.

Ølstil: Session IPA
Anbefales til:
 Fisk, sushi, smørrebrød, røgede pølser, frugttærter og hårde alpeoste.
Anbefalet glas: IPA Glas
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium-Lav (Knap balanceret)
Humle aroma: Kraftig
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (7-10° C)
Brygges: Hele året

Bukkebruse

Historisk set stammer Bock fra det 14 århundrede hvor den var Einbecks stolthed, oprindeligt brygget af hvede og pilsnermalt og dermed en ganske lys øl, men efter branden i 1540 hvor byen stort set brændte ned, flyttede brygningen af Bock til Munchen, hvor en brygmester fra Einbeck, Elias Pichler, lærte de lokale bryggere hvordan de skulle brygge øl efter Einbeck metoden.

Blød og fyldig med en karakteristisk maltsødme, noter af brød, chokolade, karamel og en let ristethed, absolut fremragende som ledsager til god mad eller på en kølig forårsaften.

Ølstil: Bock
Anbefales til:
Stærk thai, indisk og cajun, stegt og grillet kød, røgede pølser, pretzels, camembert, gruyère og lagrede oste.
Anbefalet glas: Tulipanglas.
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium / Balanceret
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (7-10° C)
Brygges: Hele året

Gøgleren

Munchen, i det sydlige Tyskland, huser hvert år i September et gigantisk markedsgøgl, hvor selv Professor Tribini (der i folkemunde kaldes for Gøglerkongen) ville være imponeret.

Gøgleren er mørk, maltet og en anelse på den søde side, med et fast, cremet og aromatisk skum, en lækker letdrikkelig sag der leder tankerne mod de stemningsfulde Bavariske ølstuer, med tyrolermusik og langborde, hvor glassene klirrer og snakken lystigt går i gode venners lag.

Ølstil: Munchic Dunkel
Anbefales til:
BBQ, helstegt pattegris, stegt og grillet kød, alle slags vildt, pølser, stegte grøntsager og moden Gruyere.
Anbefalet glas: Pintglas
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium / Balanceret
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (7-10° C)
Brygges: Hele året

Guldgraveren

Ølhundens Steam Beer laves stort set på samme måde i dag som vi forestiller os de må have gjort det i Californien midt i det 19. århundrede, en lagerøl der gæres med en typisk tysk lagerølsgær, men ved 20-22 grader i stedet for de 5-8 grader man normalt ville lave en lagerøl.

En superlækker mørk gylden øl med et karakteristisk tæt skum, medium fyldig krop og en god balanceret men blød bitterhed og en afdæmpet humlearoma, en rigtig tørstslukker på en lun dag.

Ølstil: Steam Beer
Anbefales til:
Smørrebrød, burger, pizza, de fleste retter med okse- og svinekød, grill/BBQ og salte oste som feta og stilton.
Anbefalet glas: Standard pintglas til fadøl, med eller uden hank.
Alkoholindhold: 4,9% vol
Bitterhed: Medium / Balanceret
Humle aroma: Medium-Lav / Moderat
Anbefalet serveringstemperatur: Kælderkold (8-10° C)
Brygges: Hele året

Krejlerkongen

Er en lækker letdrikkelig Brown Ale med en god mundfylde for sin styrke, en medium balanceret bitterhed der læner sig en smule til den sødlige (maltede) side, eftersmagen har en god smag af mørk karamel og noter af mørk chokolade, nødder og malt.

Generelt set går den godt sammen med det meste mad i det europæiske køkken, smagen af Krejlerkongen passer smukt sammen med smagen fra stegeskorpen på kød, vildt og ragout, man kunne næsten fristes til at kalde den en “øllets Pinot Noir”.

Ølstil: Brown Ale
Anbefales til:
Grillet kød og grønt, steak, lam, vildt og vilde fugle (fasan, ænder, gæs), stege og lagret ost.
Anbefalet glas: Nonic/pint glas
Alkoholindhold: 4,5% vol
Bitterhed: Medium (balanceret)
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kølig (12-16° C)
Brygges: Hele året

Kræmmerdronningen

Kræmmerdronningen er en lækkert læskende men overraskende mild stout, der med sine fine perler af kulsyre giver et smukt tæt skum og tilfører de lette ristede noter en behagelig frisk syrlighed. Smagen er frisk frugt og mild kaffe der hurtigt klinger af og efterlader dig afkølet og forfrisket, med en vel afbalanceret bitterhed der er ganske damevenlig.

Kræmmerdronningen er dedikeret til skønne Camilla, der i sin butik Retro Shoppen i Skibby på talentfuld vis formår at samle smukke vintage møbler, keramik, lamper, billeder, plakater, køkkengrej og alt muligt andet der er specifikt for retro stilen.

Ølstil: Irish Dry Stout
Anbefales til:
Østers, skinke, lammekød, steaks, blåskimmelost, lagret cheddar og chokolade desserter.
Anbefalet glas: Nonic/pint glas
Alkoholindhold: 3,1% vol
Bitterhed: Medium (balanceret)
Humle aroma: Ingen
Anbefalet serveringstemperatur: Kølig (10-12° C)
Brygges: Hele året

Bootlegger

Den første brug af ordet „Stout„ om en øl stammer tilbage fra 1677 og betød dengang en stærk øl, sidenhen kaldtes stærke portere for „Stout Porter„ og omkring 1800 kunne man få en „Stout Pale Ale„, mørke øl var dog så populære at Stout med tiden blev synonym med mørk øl.En Bootlegger, er et begreb der oprindeligt stammer fra at, smugle forbudt alkohol i sin støvletop, når man skulle handle med de indfødte Indianere. Senere under forbuds-tiden i Amerika (1920-1933), blev det brugt om dem der smuglede alkohol fra Mexico og Canada.

Denne stout er så lav i alkohol indholdet at, den næsten er alkoholfri og reelt må udskænkes uden bevilling, men det er nu alligevel en god smagfuld stout i sin egen ret, med en udpræget tør ristethed og karakteristiske noter af mørk karamel, toffee, kaffe og espresso, en dejlig tørstslukker på en rigtig varm dag.

Ølstil: Extra Stout
Anbefales til:
Østers, grillet kød, skaldyr, vildt og frugt desserter.
Anbefalet glas: Stout glas
Alkoholindhold: 0,8% vol
Bitterhed: Medium (balanceret)
Humle aroma: Let
Anbefalet serveringstemperatur: Kølig (10-12° C)
Brygges: Hele året