Ubrew @ Ølhunden

Du læste rigtigt..

DU brygger DIT øl hos Ølhunden, på fødevaregodkendt udstyr og kan sælge af dit øl bagefter, hvis du betaler punktafgiften og pant.

Konceptet er ret enkelt: Du lejer en gæringstank hos Ølhunden, hvor du kan brygge lige så meget øl du vil, så tit du vil, men du har kun adgang til at bruge DIN tank og den er 100% reserveret til dig.
Den eneste der har lov til at benytte den er dig, så du risikerer ikke at dit øl bliver inficeret på grund af andres mangelfulde rengøring, du har så tilsvarende selv ansvar for rengøringen af tanken, Ølhunden stiller kemikalier, børster og vejledning til rådighed.

Ølhunden har mange hundrede opskrifter på øl, både kloner af kommercielle øl og egne opskrifter, så det er ret ligetil at komme i gang, også selvom du ikke selv har en opskrift på den øl du gerne vi lave, Ølhunden kan være behjælpelig med at udvikle eller tilpasse en opskrift efter ønske, medbringer du egen opskrift er det også helt fint, det er helt op til dig.

Det er dog ikke begrænset til øl, du kan også lave kombucha, te, cider, mjød, vin, hard seltzer eller hvad som helst andet der kræver store gryder og tanke, bare du gør rent efter dig til den næste der skal bruge det fælles udstyr.

Så, går du rundt med en brygger i maven eller er i et par stykker der gerne vil starte jeres eget bryggeri, så er der her en mulighed for at komme i luften nemt og hurtigt, du kan oven i købet selv bestemme om dit øl skal være økologisk eller ej.

Råvarer som malt, humle, flasker, fustager mv. kan bestilles hos Ølhunden og dem får du til en skarp pris (billigere end håndbrygger butikken), men du/i kan som udgangspunkt også selv medbringe de nødvendige råvarer..

Hvis øllet er tænkt til videresalg kan Ølhunden klare alle de nødvendige praktiske og administrative smådetaljer som etiketter, punktafgift, stregkode og pant for jer, så det bliver stort set ikke nemmere.

Ølhundens bryganlæg er et specialbygget 200 liters HERMS anlæg med et gasfyret mæskekar og elektrisk kogekar, der bliver typisk 170-180 liter urt til gæring af hvert bryg, anlægget klarer all-grain bryg op til 50-60 kilo malt, hvilket bliver til en øl på 8-9%, men du kan sagtens komme højere ved f.eks. at tilsætte sukker, laver double mash eller parti-gyle og kun bruger stam-urten.

Gæringstankene er 200 liters fladbundede rustfri tanke, hvor man kan vælge mellem at placere tanken ved rumtemperatur (20-22 grader) eller i et luftkølet rum ved 8 grader, tankene er ikke tryktanke, så karbonering af øllet sker enten på flasken eller fustagen.

Abonnementet koster kun 2495,- pr. måned incl. moms, der er ingen binding eller minimumsperiode og abonnementet kan til enhver tid opsiges til udgangen af en periode.

For det får du:

  • Din helt egen dedikerede rustfri gæringstank
  • Mulighed for at købe råvarer til en skarp pris
  • Kan få produceret dine etiketter på et professionelt trykkeri
  • Slipper for alle de administrative opgaver (som fødevarekontrollen, afregning af ølafgift mv.)
  • Hjælp til at udvikle eller tilpasse din opskrift(er) til de øl du brygger
  • Tapning kan tilkøbes, på flaske eller fustage
  • Etiket påsætning kan tilkøbes