Fantombryg

Der er mange gode grunde til at lade Ølhunden hjælpe dig med at producere din øl.

Private Label

Private Label er Ølhundens øl med din egen etiket, leveret klar til at sætte på hylden i kraftige papkasser med 12 flasker i hver eller på fustager, helt klart den hurtigste vej til “din egen øl”.

Pilotbryg

For et allerede etableret bryggeri med et større brygværk og en eller flere eksisterende produktionslinier, kan det være interessant at lade Ølhunden bistå med produktion og udvikling af nye øltyper, for at teste en ny opskrift, en ny ide eller nogen lidt alternative råvarer der kræver særlig håndtering i produktionen, inden man investerer i nyt udstyr eller udvider porteføljen med nye varianter.

Fantombryg

Du kan enten være allerede etableret fantombrygger eller have drømmen om at blive det, her kan Ølhunden hjælpe dig med at producere dine øl i batch-størrelser der alligevel er overkommelige indenfor et begrænset budget, så du med en minimal økonomisk risiko kan afprøve markedet og koncentrere dig om din forretning, det færdige øl kan leveres på flasker og/eller fustager efter ønske.

Kontraktbryg

For etablerede bryggerier kan Ølhunden bistå med produktionsstøtte, ved helt eller delvis at overtage produktionen af en eller flere af de varianter der ikke er økonomi i at producere på et større anlæg.

Det kan der være en ganske god fornuft i, så man ikke binder likviditet i 2000 eller 5000 liter af en øl det tager for lang tid at afsætte, står den på lager for længe er der en risiko for at den går på datoen på lageret eller på hylderne hos forhandlerne, imens er der bundet en betragtelig investering i varelager, likvid kapital der potentielt set ville være mere optimalt disponeret hvis den var tilgængelig.

Etiketter

Ølhunden kan hvis det ønskes få trykt etiketter til dine øl til ganske fornuftige priser, etiketter skal bestilles rimeligvis samtidig med at brygningen bestilles eller at øllet laves, ellers kan der være lidt ventetid når øllet så er færdigt og på flasker.

Det med småt

Du har selv ansvaret for din opskrift.

Du kan få en “Equipment profile” til Beersmith der beskriver anlægget så du ret præcist kan foretage beregningerne på opskriften og ramme et resultat der er rimeligvis svarer til opskriften, Ølhunden er selvfølgelig behjælpelig (hvis det ønskes) med råd og vejledning, men det er helt op til den enkelte brygger at definere hvordan øllet skal laves.

En øl tager fra 2 til 5 uger fra den bliver brygget og til den er på flasker og/eller fustager, tiden er primært bestemt af hvilken gær den laves med og hvor meget alkohol øllen har, når øllet er tappet kan det afhentes på bryggeriet til videre lagring (eller sendes/leveres efter aftale).

Alt øl fra Ølhunden er ufilteret og upasteuriseret, øllet eftergæres på flasken/fustagen og der vil være en smule bundfald i form af gær i både flasker og fustager, normalt er det ikke et problem med mindre der er tale om helt særlige gærtyper der enten bliver i suspension længe eller ikke lægger sig fast på bunden.

Holdbarheden for øl fra Ølhunden er som udgangspunkt 6 måneder for hvedeøl (inklusive Witbier), 12 måneder for øl under 6% og 18 måneder for øl over 6%, regnet fra tappedatoen og forudsat de opbevares korrekt (mørkt og køligt).

Hvis de flasker eller fustager du vil have øllet leveret på er nogen du selv forsyner os med, så er det en forudsætning at de er rene og desinficerede (flasker skylles i pereddikesyre baseret desinfektion (Oxidan) inden tapning).